Hypotheek zonder eigen geld, soms is het mogelijk!

Een hypotheek zonder eigen geld. Vanaf 2018 is het eigenlijk niet meer mogelijk. Vooral voor studenten wordt het nog dubbel lastig. Vaak zitten zij met een studieschuld waardoor een hypotheek afsluiten ook niet mogelijk is. Echter zijn er bepaalde omstandigheden waarin het nog wel mogelijk is. De opties worden in dit artikel besproken.

Maximale hypotheek verlaagd

Het is geen geheim dat de overheid de maximale hypotheek aan het verlagen is. Sinds dit jaar krijg je een maximale hypotheek van 100% van de woningwaarde. Tegenwoordig horen we steeds meer over een verdere verlaging, waardoor er uiteindelijk nog meer eigen geld nodig zal zijn. Een hypotheek zonder eigen geld lijkt dus voor veel potentiƫle kopers ver weg.

Extra kosten

Waar voornamelijk beginnende kopers niet bij stil staan is dat er nog veel bijkomende kosten zijn. Bij een bestaande woning zijn het de kosten koper, bij een nieuwbouw woning zijn er andere kosten aan verbonden. Deze kosten kunnen zoals gezegd niet worden meegefinancierd waardoor het kopen van een huis vanaf 2018 een stuk lastiger is geworden.

Oplossingen voor een hypotheek zonder eigen geld

De hypotheekregel is ingesteld om de koper te beschermen. Doordat er eerder een hogere hypotheek berekent kon worden werden de kosten ook vele malen hoger wat zorgen voor enorm hoge hypotheek en vervolgens schuld door de verkoop, waarbij het gefinancierde bedrag niet werd gehaald.

Oplossingen

Een hogere taxatiewaarde van de koopsom
Veel banken hanteren de koopsom als mogelijke hypotheek. Echter zijn er ook enkele banken die de marktwaarde als uitgangspunt nemen. Wanneer deze hoger ligt dan de koopsom heb je dus wat speling en kun je wat extra kosten mee financieren.

Hulp van familie
Dit is een realistische mogelijke oplossing. Familie, meestal ouders, kunnen een lening aan hun kinderen verstrekken, een schenking doen of eventueel borg staan. Op deze manier kun je toch je droomhuis kopen en heb je geen last van ongeduldige schuldeisers.

Extra geld opnemen als persoonlijke lening (wordt niet geadviseerd)
Naast een hypothecaire lening is het eventueel mogelijk een persoonlijke lening af te sluiten. Echter is het zo dat je het risico voor jezelf verhoogt omdat de schuld hoger wordt. Dit is exact waarom de maximale hypotheekregel is ingesteld. Het is dus mogelijk, maar is geen verstandige keuze.

Wil je wellicht wat extra bijverdienen op een simpele manier naast een fulltime baan? Bekijk dan eens het artikel online geld verdienen – 5 belangrijke tips!

Wij hopen dat je wat hebt gehad aan deze mogelijke oplossingen. Hierdoor wordt een huis kopen, wat soms onmogelijk lijkt toch waarheid. Zo krijg je toch een hypotheek zonder eigen geld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *